Valentijn [4]: Gastenzeepjes vol liefde

Valentijn [4]: Gastenzeepjes vol liefde

Vandaag deel 4 in onze Valentijn-serie: prachtige gastenzeepjes met hele kleine hartjes erop in een contrasterende kleur. Hoe je deze lieve zeepjes maakt lees je hieronder.

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Smelt de 600 gram zeep verdeelt over twee maatbekers. In elk 300 gram zeep. Doe dit zoals je gewend bent, au-bain-marie of in de magnetron. Wanneer de zeep gesmolten is voeg je aan één maatbeker rode pigmentkleurstof toe. Zodat je een mooi rood/roze kleur krijgt. Geur beide maatbekers met zeep met de geurolie.

Vul je je precisiespuitje met de witte zeep en spuit hiermee de kleine hartjes vol. Doe dit ook met de rode kleur zeep. Spuit wanneer je klaar bent een heel klein beetje alcohol.[foto 1]

 

Foto 1

Wanneer de rest van de zeep afgekoeld is tot rond de 48 graden Celsius kun je de mal voor de rest vullen met de witte en rode zeep. Let op dat je wel wat alcohol spuit voor je giet. [foto 2]

Foto 2

Zet de mal eventjes een half uurtje in de koelkast wanneer ze bijna hard zijn. Dit zorgt ervoor dat je de zeepjes er makkelijker uit krijgt. Soms willen de hartjes weleens achterblijven in de mal. Heel frustrerend, ik weet het. Dit kun je voorkomen door zo snel mogelijk nadat je de hartjes gedaan hebt de zeeplaag te gieten, echter nooit wanneer de zeep heter is dan 48 graden en ook niet wanneer de hartjes nog niet hard zijn. Dan gaat het helaas door elkaar heen lopen. Het is echt even een kwestie van aanvoelen en een paar keer doen.

Het resultaat…

Een paar schattige gastenzeepjes!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: