Valentijn [8]: LOVE

Valentijn [8]: LOVE

Deel 8 en ook meteen het laatste deel van onze Valentijn-serie. Vandaag een zeep uit onze spiksplinternieuwe LOVE mal! Eenvoudig te maken voor de beginner en expert!

Wat heb je nodig?

Voor 4 zepen heb je het volgende nodig:

Aan de slag!

Vandaag een mooie (valentijns) zeep met onze allernieuwste kunststof mal van de firma E.L.F.

Smelt eerst de transparante zeep. Wanneer dit gesmolten is voeg je wat rode glitter toe. Roer dit met de garde voorzichtig maar goed door. Ontstaat er wat sop? Gewoon even wegspuiten met alcohol. Deze zeep geuren we niet. Zuig wat zeep op in je precisiespuitje en vul het hartje én de letters daarmee. Wanneer je daarmee klaar bent spuit je wat alcohol. [foto 1]

Foto 1

Laat de zeep eventjes uitharden. Smelt vervolgens de witte zeepbasis. Voeg een theelepel super wit parelmoer mica pigment toe en roer dit met de minigarde goed door zodat alle klontjes weg zijn. Als er sop ontstaat gewoon even wegspuiten met alcohol. Voeg vervolgens de geurolie toe en roer deze goed door met een (houten) lepel.

Laat de zeep afkoelen tot rond de 48 graden Celsius. Spuit voor dat je de zeep in de mal giet eerst nog wat alcohol over je eerdere laag. Giet vervolgens de witte zeep in de mal. [foto 2]

Foto 2

Spuit vervolgens nog wat alcohol zodat de zeep mooi glad opdroogt.

Wacht een paar uurtjes (ongeveer 3 á 4) todat de zeep echt helemaal uitgehard is en haal dan de zeep uit de mal door zachtjes te duwen totdat de zeep loskomt.

En dan….

Het Eindresultaat!

4 Prachtige zepen om van in LOVE te raken!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: