Valentine Sweet Hearts

Valentine Sweet Hearts

Sweet Heart Soap

Moeilijkheidsgraad: gevorderde
Techniek: zeepjes meegieten
Tijd: circa 2 uur

Deze zeep heeft kleine zeephartjes die in de zeep zijn meegegoten. Omdat de hartjes door de hele zeep heen zitten blijven ze zichbaar tijdens het gebruik en omdat ze verschillend zijn geplaatst komen ze ook verschillend tevoorschijn. Erg leuke zeep voor bijvoorbeeld Valentijnsdag of als huwelijksbedankje. De zeep is gemaakt van de shea butter zeep basis en heeft de geur Engelse Roos en onderaan is een laagje met rode jojobakorreltjes toegevoegd zodat de zeep extra verzorgend is.

Wat heb je nodig?

Voor een zeepcake waar ongeveer 10 zeepstukken uitgaan:

Aan de slag!

Voorbereiding: we maken eerst de hartjes. Je hebt ongeveer 15 hartjes nodig. Smelt daarvoor circa 70-75 gram transparante zeepbasis. Voeg daar, als het helemaal gesmolten is, een paar druppeltjes tomatenrode kleurstof aan toe en roer dit goed door. De hartjes geven we geen geur, dat is niet nodig. Giet ze vervolgens in de mal en spuit ze af met wat alcohol zodat ze mooi glad uitharden.

Sweet hearts 2

Laat deze hartjes uitharden.

Als de hartjes uitgehard zijn smelt je circa 200 gram sheabutter zeepbasis zoals je dat gewend bent. Je voegt hier geen kleurstof aan toe. Wel voeg je circa 2ml geurolie Engelse Roos toe. Roer dit goed door.

Giet de zeep in de mal en spuit af met wat alcohol.

Sweet Hearts 003

Als dit laagje zeep is uitgehard smelt je circa 50 gram sheabutter zeep. Deze geur en kleur je niet. Laat deze zeep afkoelen tot rond de 55 graden Celsius. Spuit vervolgens wat alcohol op je eerdere witte laag en giet vervolgens de zeep erop. Nu moet je eventjes snel werken…

Sweet Hearts 004

Pak je eerder gemaakte hartjes erbij en plaats in de net gegoten laag zeep. Let op: Zet ze wel op zijn kop zoals hieronder:

Sweet hearts Soap 005

Wanneer je de hartjes plaatst wrik ze dan een klein beetje heen en weer zodat ze goed in de zeep ‘plakken’.

Smelt nu zo’n 700 gram shea butter zeepbasis. Ook deze kleur je niet. wel voeg je geurolie toe, ongeveer 7ml. Roer dit weer goed door.

Laat nu je zeep afkoelen tot circa 50 graden Celsius. Wanneer de zeep bijna de goede temperatuur heeft bereikt spuit je de hartjes en de eerdere witte zeeplaag in met alcohol.

Zodra de zeep rond de 50 graden Celsius is giet je deze over de hartjes en de witte zeeplaag. Zorg dat je bovenaan een klein randje vanaf de bovenkant vrijlaat voor het laatste laagje zeep. Het kan dus zijn dat je een beetje zeep overhoudt.

Sweet Hearts Soap 006

Sweet Hearts Soap

Sweet hearts Soap 009

Spuit als laatste wat alcohol op de zeep zodat deze weer mooi glad opdroogt zonder belletjes en oneffenheden.

Als deze zeeplaag voldoende uitgehard is maken we het laatste laagje. Smelt hiervoor circa 100-150 gram shea butter zeepbasis. Voeg hier een eetlepel jojobakorreltjes aan toe en roer dit heel goed door. Let op dat je de korreltjes pas toevoegt als de zeep onder de 60 graden Celsius is. Anders kunnen de korreltjes smelten.

Sweet Hearts Soap 009

Sweet Hearts Soap 010

Geurolie toevoegen is in principe niet nodig maar mag natuurlijk wel als je dat wilt.

Laat ook deze zeep weer afkoelen tot rond de 50 graden Celsius. En spuit net voordat de zeep de juiste temperatuur heeft bereikt de eerdere witte zeeplaag in met alcohol. Dit is zodat de lagen goed hechten met elkaar.

Als de zeep voldoende is afgekoeld schenk je deze over de eerdere zeeplaag totdat de mal vol is en spuit je wederom tot slot wat alcohol.

Sweet Hearts Soap 011

Sweet Heart Soap 012

Laat nu de zeep volledig uitharden. Als de zeep helemaal hard is kun je deze voorzichtig uit de mal halen en snijden met de ribbelsnijder. Je kunt de zeep zo breed snijden als jij wilt.

En dan…

Sweet hearts

… heb je echte Sweet Heart Soap! Lekker verzorgend door de SheaButter en Jojobakorreltjes!

 

Sweet Hearts Soap

Ons advies: verpak deze zeep wel liefst zo snel mogelijk na het snijden zodat de zeep niet de kans krijgt te gaan zweten. Een lief rood lintje en een Valentijnssticker maakt het helemaal af!

 

Volg:

5 Reacties

 1. Marjo
  1 februari 2013 / 13:31

  Leuk idee weer! Kijk graag op je soapblog! Mooie foto’s,duidelijke uitleg, prima dus! Gr marjo

 2. Patricia
  8 augustus 2013 / 19:27

  Hoelang moet je de zeep laten uitharden ?

  • 9 augustus 2013 / 16:55

   Een paar uurtjes. Je voelt vanzelf als de zeep afgekoeld en hard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: