Vanilla Flower Bouquet Reed Diffuser

Reed Diffuser

Ik vind de herfst- en wintermaanden altijd echt de maanden voor lekkere geurtjes in huis. Een geurkaars, soy-wax melts of een reed diffuser. Nu kun je dat natuurlijk allemaal in de winkel kopen maar wat is er nu leuker dan zelf de geur bepalen? Je maakt een reed diffuser in een paar minuutjes helemaal zelf!

Om een zelf een reed diffuser te maken heb je altijd drie ingrediënten nodig: geurolie of etherische olie, DPG en alcohol.

Je gebruikt altijd 1 deel geurolie, 1 deel DPG en maximaal 25% alcohol. Bijvoorbeeld: je gebruikt 10ml geurolie, 10ml DPG en 5ml alcohol (25% van in totaal 20ml)

Wat heb je nodig?

Voor 1 reed diffuser zoals wij die gemaakt hebben:

Reed-Diffuser-002

Een reed diffuser maken is heel simpel. Wij hebben in dit geval een vrij grote reed diffuser gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook een lege (kleinere) al gebruikte reed diffuser gebruiken. Wel eerst heel goed afwassen!

Wij hebben een lekkere bloemen en vanille mix gemaakt van in totaal 4 geuren. Om de juiste geurverhouding te krijgen deel je de 30ml door 8 (8 afzonderlijke delen, zie hierboven bij de benodigdheden), dan kom je op 3,75ml per deel. Je gebruikt dan, in ons geval, ca. 7,5 ml Vanillestokjes, 3,75ml Viooltjes, 11,25ml Engelse Roos en 7,5ml Lavendel(totaal weer 30ml).

Doe dit in een kleine maatbeker. Voeg hier precies net zoveel DPG aan toe, dus: 30ml. Roer dit goed door. Als dit goed gemengd is voeg je circa 15ml alcohol toe. Roer ook dit weer goed door. Als alles vermengd is giet je het geurmengsel in de reed diffuser.

Reed-Diffuser-003

Reed-Diffuser-004

Reed-Diffuser-005

Doe het houten dopje op de fles (of eerst het witte afsluitdopje als je de reed diffuser cadeau wilt geven of wilt bewaren) en steek de houten reeds in het flesje.

Reed-Diffuser-006

En dan…

Wij leukten het flesje nog wat op met een lief hartje en strikje. Dit kun je natuurlijk helemaal naar eigen idee doen.

Je eigen reed diffuser! Is ie niet leuk?!

Je eigen reed diffuser! Is ie niet leuk?!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: