Verjaardagstraktatie: Badeendjes in zeep!

Verjaardagstraktatie: Badeendjes in zeep!

Oke, ik geef het toe, ik ben helemaal verslaafd aan de siliconen kubus mal! Ik heb nu iets bedacht, een badeendje in een kubus zeep gegoten, zo lief! Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als verjaardagstraktatie. Simpel zelf te maken en met de 25 kubussen mal ben je zo klaar!

Daarnaast zijn deze eendjes ook leuk voor kindjes die een hekel aan in bad gaan hebben. Hoe meer het kindje zich wast hoe sneller deze beloond wordt met een schattig rubber eendje of visje voor in bad!

Wat heb je nodig?

Per kubuszeepje:

Aan de slag!

Smelt ca. 45 gram basiszeep kristalhelder transparant zoals je dat gewend bent.

NB: Wij gaan even uit van 1 kubusje. Wil je meer kubusjes maken vermenigvuldig dan gewoon met het aantal kubusjes dat jij wilt maken. Wij nemen de zeep altijd wat ruimer omdat er altijd wel iets verlies is.

Wanneer de zeep volledig gesmolten is voeg je wat vloeibare kleurstof op glycerine basis blauw toe. Roer dit goed door. Voeg vervolgens een paar druppeltjes geurolie Soapy Clean toe en roer ook dit goed door. [foto 1]

Traktatie 01

Foto 1

Giet vervolgens de zeep in je kubusmal. Maak een klein laagje zoals hieronder. Zorg dat je een klein beetje zeep overhoudt. Spuit je laagje zeep af met wat alcohol zodat je een mooie strakke zeep krijgt. [foto 2+3]

Traktatie 02

Foto 2

 

Traktatie 3

Foto 3

Laat dit laagje uitharden. Als de zeep hard genoeg is om een eendje te houden smelt je het restje blauwe zeep dat je overgehouden hebt. Spuit eerst wat alcohol op je eerdere laagje én op je rubber eendje. Giet de zeep op de eerdere laag en zet daar je rubber eendje in. Wrik deze een beetje tot ie goed vast zit. Spuit vervolgens weer wat alcohol.[foto 4+5]

Traktatie 4

Foto 4

 

Traktatie 5

Smelt de rest van de basiszeep kristalhelder transparant. (ca. 120gram) Je kunt eventueel deze zeep kleuren met 1 druppeltje kleurstof, wij hebben dat ook gedaan. Bijvoorbeeld 1 druppeltje geel, maar nadeel daarvan is wel dat de doorzichtigheid van de zeep afneemt. Je kunt ook ervoor kiezen wat glittertjes toe te voegen. Of de zeep kristalhelder te laten.

Voeg de geurolie toe, ongeveer 1 pipetje van 3ml. Roer dit goed door. Laat vervolgens je zeep afkoelen tot rond de 50 graden Celsius. Wanneer de zeep is afgekoeld spuit je wat alcohol op je eerdere blauwe laagje zeep in de mal en op het rubbereendje. Dit is voor de hechting.

Giet, als de zeep is afgekoeld naar de gewenste temperatuur de zeep op je eerdere laagje en giet de mal vol. Spuit tot slot wat alcohol zodat je een mooie vlakke zeep krijgt.[foto 6]

Traktatie 6

Foto 6

Nu wachten we tot de zeep volledig is uitgehard. Dat duurt, afhankelijk van het aantal kubusjes, wel een paar uur. Zorg dat je zeep goed hard is wanneer je het uit de mal gaat halen. Allereerst lukt het dan het makkelijkst en ten tweede beschadigd je zeep niet.

Wij hebben nadat de zeep uit de mal kwam de randjes aan de bovenkant bijgewerkt met een zeepschaaf. Deze is vanaf juni ook bij ons te koop. Hiermee kun je prachtige hoekjes aan je zeep schaven.

Eindresultaat!!

Traktatie klaar

De meest schattige rubbereendjes zeep ooit!

Nog een inpaktip voor als je de zeep inderdaad als traktatie gaat gebruiken. Zeker weten dat je zoon of dochter hier succes mee heeft op school!

Veel plezier! En deel gerust jouw zeepcreaties op de YouWish Zeep Facebookpagina: http://www.facebook.com/YouWishZeep

Volg:

3 Comments

 1. monique van luin
  15 mei 2012 / 14:13

  Super leuk zeg!
  Vandaag mijn eerste bestelling binnen en ik ben super tevreden! Zeker weten tot een volgende keer (en dat zal niet zo lang duren hihi)

 2. lenie
  17 mei 2012 / 17:56

  wat een leuk idee zeg en wat mooi lijk me leuk om voor onze kleindochter te gaan maken waar kan je die kubusen kopen ???????

  • 17 mei 2012 / 18:01

   Beste Lenie,
   Alle ingrediënten kun je bij ons aanschaffen. Bovenaan bij de ingrediënten is alles aanklikbaar en kom je ook bij de kubusmal.

   ~Esther~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: