VhV: Help! Mijn zeep is bruin!

bruine-zeep-001

Het is je vast wel eens overkomen: heb je een prachtige zeep gemaakt. Na een paar dagen bemerk je dat de kleur van de zeep veranderd. uiteindelijk is je zeepje bruin geworden. Wat is hier gebeurd vraag je je vast af?

Vandaag in Vraag het Vrijdag: Help! Mijn zeep is bruin!

De meest waarschijnlijke reden dat je zeep bruin verkleurd is is dat je waarschijnlijk een geurolie gebruikt hebt waarin vanille is verwerkt. Vanille heeft de eigenschap om zeep, maar ook lotions en wax naar bruin te verkleuren.

Wil je persé dat je zeep naar vanille ruikt? Dan kun je ervoor kiezen om onze niet-verkleurende vanille geurolie te gebruiken. Deze verkleurt je zeep niet naar bruin. Maar er zijn natuurlijk veel meer geuren die een beetje vanille bevatten waardoor je zeep verkleurd. Er is nog een andere oplossing om dit te minimaliseren.

Vanille Kleur Stabilisator

Onze Vanille Kleur Stabilisator zorgt ervoor dat je zeep niet verkleurd naar bruin wanneer je een geurolie gebruikt waarin vanille is verwerkt. Hoe gebruik je het? Gebruik de vanille kleur stabilisator 1:1. Dit betekent 1 deel geurolie en 1 gelijk deel kleur stabilisator toevoegen aan je zeep.

De kleur stabilisator ruikt vanuit de fles erg vies. Een beetje naar waterstofperoxide. Maar wanneer je het in je zeep gebruikt verdwijnt deze vieze geur helemaal en komt de geurolie die je gebruikt echt tot zijn recht zonder nare verkleuringen.

Soms kan het voorkomen dat je zeep toch naar ivoor verkleurd. Dat komt dan waarschijnlijk doordat er erg veel vanille in de geurolie is verwerkt.

CP Zeep

Ook in CP zeep(ambachtelijk gemaakte zeep) kun je de vanille kleur stabilisator gebruiken echter daar werkt het tot zo’n 9 maanden. Daarna zal je zeep alsnog naar bruin verkleuren.

Maak er gebruik van!

Je kunt ook spelen met het verkleurende effect. Denk bijvoorbeeld een swirl uit waarbij je de verkleuring juist gebruikt als gewenst effect.

bruine-zeep-002

bruine-zeep-003

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: