VhV: Hoe gebruik je krimphoesjes?

krimphoesje

Vandaag in ‘Vraag het Vrijdag’ de vraag hoe je krimphoesjes gebruikt. Krimphoesjes hebben wij sinds een aantal maanden in ons assortiment en zijn erg handig bij het verpakken van je ambachtelijke zeep.

Krimphoesjes zijn vooral voor CP zeep erg handig. omdat de zijkant van de verpakking openblijft zijn ze minder geschikt voor gietzeep. De zeep kan doordat de verpakking niet volledig gesloten is gaan zweten.

Voor CP zeep is het ideaal omdat je hierdoor de zeep een professioneel ogende verpakking geeft, de kleuren van je zeep zichtbaar blijven én je de geur, dankzij de open zijkant, gewoon kunt ruiken.

Krimphoesjes sluiten om je zeep heen doordat ze krimpen. Dit krimpen doen ze wanneer je er hete lucht op blaast door middel van bijvoorbeeld een verfbrander of, zoals ik zelf altijd doe, een föhn op de hoogste stand.

Maar hoe doe je dat?

We nemen deze ambachtelijke Herfst Appel zeep.

krimphoesjes-02

Schuif nu je zeep in het krimphoesje. Zorg dat de perforatie aan de lange kant van je zeep zit. Hier kan je de verpakking later weer loshalen wanneer je de zeep wilt gebruiken.

krimphoesjes-03

Pak nu de verfbrander of föhn en blaas gelijkmatig over de verpakking. Begin aan de voorkant, dan naar de zijkant, achterkant, andere zijkant. Zorg dat je gelijkmatig blaast. Het ziet er eerst misschien wat raar en bobbelig uit maar als je blijft verwarmen krimpt het hoesje prachtig om je zeep heen.

krimphoesjes-04

Dat ziet er toch perfect uit? Nu kun je op de achter kant je label plakken en blijft je prachtige swirl helemaal in het zicht!

De perforatierand zorgt ervoor dat je later de zeep eenvoudig uit de verpakking kunt halen.

De perforatierand zorgt ervoor dat je later de zeep eenvoudig uit de verpakking kunt halen.

Volg:

2 Comments

 1. 22 februari 2015 / 16:11

  Beste you wish
  Mijn vraag is hebben jullie ook krimpfolie voor
  cupcake zeep en bruisballen.
  ik zoek een goede verpakking voor deze produkten.
  Graag hoor ik van u.
  Groeten Wilma Bakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: