Vierkante Bubbel Kaarsen

Vierkante Bubbel Kaarsen

Deze vierkante bubbel kaarsen zijn echt té leuk. Lekker vrolijke kleurtjes en een lekkere geur. Wij kozen voor ‘zuiver’ een heerlijke citroengeur.

Wat heb je nodig?

Voor 6 kaarsen (als je er minder wilt maken kun je gewoon de ingrediënten delen bijvoorbeeld door de helft voor 3 kaarsen)

Aan de slag!

Allereerst gaan we onderin de mal, precies in het midden van de middels bubbel een gaatje prikken. Wij gebruiken hiervoor altijd het puntje van de lontpen die is lekker scherp en klein. Als je een naald gebruikt neem dan een niet te dikke naald. De naald moet dunner zijn dan het lontje dat je gebruikt.

Doe nu de lont in een naald en trek de lont door de mal heen van buiten naar binnen zoals hieronder op de foto.

Zet nu de lont met een lontpen vast en zorg ervoor dat je lontje mooi in het midden zit. Laat aan de onderkant een langer stuk lont uitsteken.

Doe dit nu voor alle zes de vormpjes. Doe de lontpennen zoals hieronder op de foto zodat ze allemaal vrije ruimte hebben.

Spuit nu alle vormpjes goed in met siliconenspray. Dit zorgt ervoor dat je straks je kaarsen er makkelijker uit kunt halen en de wax niet aan de mal blijft plakken.

Doe nu 290 gram pillar blend wax in een magentronveilige glazen maatbeker en smelt de wax in een paar minuutjes tot het helemaal vloeibaar is.

Voeg nu 2 gram van de lichtgele kleurstof toe. We kozen voor paraffine kleurstof omdat deze een beetje pastelkleurige uitpakt in soy-wax. Doe de kleurstof erin en roer dit goed door tot het een egale kleur is geworden.

Voeg nu 30 gram geurolie zuiver toe en roer ook dit weer goed door zodat het goed door de wax vermengd is.

Nu gieten we de wax voorzichtig, niet te hard anders krijg je belletjes, in 2 vormpjes. Vul de vorm niet helemaal tot boven maar net een klein stukje onder de rand, zeg 3 mm ongeveer onder de rand. Bewaar de wax die je nu over hebt.

Herhaal deze bovenstaande stappen met de lichtroze en de lichtblauwe kleurstof

Laat nu de kaarsen uitharden.

Wanneer de kaarsen zijn uitgehard haal je de pontpennen los en knip je het lontje net onder de rand van de vorm af.

Smelt nu de wax die je van elk kleurtje over hebt gehouden opnieuw en vul daarmee de vormpjes helemaal vol zodat het uiteinde van het lontje onder de wax komt.

Door dit zo te doen krijg je straks een hele mooie gladde onderkant aan je kaars.

Als je kaarsen nu allemaal helemaal hard zijn gaan we ze voorzichtig uit de mal halen. Trek eerst de randen zachtjes los van de kaars en druk daarna de kaars langzaam en voorzichtig naar boven.

Draai de kaars om en voila!

Je kunt de lontjes nu afknippen tot ze circa 2cm lang zijn maar wij vonden het leuk om er een labeltje aan vast te knopen.

Laat de kaarsen nog even een paar dagen rusten voor je ze aansteekt. De wax kan dan verder uitharden en de geur zal beter tot zijn recht komen als de kaars al een tijdje gestaan heeft.

Veel plezier met het maken van deze leuke kaarsen! Is het gelukt? Plaats je dan jouw kaarsen in onze YouWish Membersclub op Facebook? Dan kan iedereen je leuke kaarsen bewonderen!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: