Vrolijke Paas Bruis Eieren

Vrolijke Paas Bruis Eieren

Langzamerhand gaan we richting de lente van 2017. In April is het Pasen en wij geven je nu alvast wat leuke lente- en paasinspiratie. Vandaag met een receptje voor heerlijke paas bruis eieren! Even lekker relaxen in bad met een heerlijk frisse lentegeur!

Wat heb je nodig?

Voor 9 badbruis eieren:

Aan de slag!

We maken in totaal 9 eieren in drie verschillende kleurtjes. Wil je er maar drie maken? Kan! Gewoon het recept door drie delen (dus voor 3 eieren 80 gram citroenzuur en 160 gram sodiumbicarbonaat)

Doe 80 gram citroenzuur en 160 gram sodiumbicarbonaat in een grote kom of maatbeker en meng dit goed door elkaar.

Voeg nu 5 druppels kleurstof toe, in ons geval Daisy Yellow. Vermeng dit heel goed met je bruismengsel zodat er een egale gele kleur ontstaat.

Voeg nu de geurolie toe en vermeng ook dat weer goed door je mengsel.

Nu komt het wat lastigere gedeelte. Spuit terwijl je kneed wat toverhazelaar spray. Doe dit heel gedoseerd, 1 spray per keer en direct vermengen. Het beste is om met je handen te mengen. Zodra je het mengsel kunt samenknijpen en het aan elkaar blijft zitten is je badbruis in orde.

De toverhazelaarspray is geen hoeveelheid voor aan te geven, dit verschilt heel erg. Dit hangt namelijk nauw samen met de luchtvochtigheid. Dit gebruik je namelijk om je badbruis te ‘binden’. Hoe droger de lucht hoe meer spray je nodig zult hebben en hoe vochtiger de lucht des te minder spray heb je nodig. Daarom adviseren we het zeer gedoseerd te gebruiken. Als je teveel gebruikt dan zal je badbruis gaan ‘rijzen’ als het in de mal zit zal het gaan opzetten. Gebruik je te weinig dan zal je badbruis barsten als je het uit de mal haalt. Het komt dus best nauw. Kwestie van zelf beetje uittesten.

Wanneer je bruis de juiste dikte heeft doe je het in allebei de helften van je mal en drukt het goed aan. Laat er een klein bergje op zitten. Druk dan de twee helften goed tegen elkaar aan en wrijf de twee helften een beetje heen en weer zodat dr bruis goed contact met elkaar kan maken.

Haal nu voorzichtig één kant van het ei af.

Keer nu het ei om zodat het in je hand ligt en haal dan voorzichtig het tweede gedeelte van de mal van het ei af en leg het ei zachtjes op bijvoorbeeld een bord of een siliconen ondergrond te drogen. Doe dit voorzichtig zodat je ei niet meteen uit elkaar valt.

Herhaal dit indien gewenst ook met de andere twee kleuren. Laat de bruis eieren vervolgens een paar uur uitharden. Daarna kun je ze bijvoorbeeld in een weckpot stoppen en cadeau geven of gewoon lekekr zelf gebruiken!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: