‘Wake me up before I go’ bommetjes

‘Wake me up before I go’ bommetjes

koffie-badbruis-001

Ben je ’s ochtends niet wakker te krijgen? Heb je behoefte aan een extra cafeïne stoot als je net wakker bent? Dan zijn deze badbruis bommetjes uitermate geschikt voor jou!

In deze badbruis zit échte koffie verwerkt. Naast opwekkend werkt cafeïne ook tegen cellulitis. Dit wordt puur genieten!

Wat heb je nodig?

Voor circa 11 bommetjes:

Aan de slag!

Doe de citroenzuur en de natriumbicarbonaat in een (beslag)kom en vermeng dit heel goed met elkaar. Knijp ook eventuele klontjes kapot.

Koffie-badbruis-002

Voeg vervolgens de cacaopoeder en koffie toe en vermeng dit ook weer goed met elkaar. Ik vind het zelf het prettigste om dit met mijn handen te doen. Gewoon goed door elkaar kneden.

Koffie-Badbruis-003

Koffie-Badbruis-004

Voeg vervolgens de geurolie toe en vermeng dit ook weer heel erg goed. Goed door elkaar kneden/husselen tot de geurolie goed door je mengsel is opgenomen.

Nu komt het wat lastigere gedeelte. Spuit terwijl je kneed wat toverhazelaar spray. Doe dit heel gedoseerd, 1 spray per keer en direct vermengen. Het beste is om met je handen te mengen. Zodra je het mengsel kunt samenknijpen en het aan elkaar blijft zitten is je badbruis in orde.

De toverhazelaarspray is geen hoeveelheid voor aan te geven, dit verschilt heel erg. Dit hangt namelijk nauw samen met de luchtvochtigheid. Dit gebruik je namelijk om je badbruis te ‘binden’. Hoe droger de lucht hoe meer spray je nodig zult hebben en hoe vochtiger de lucht des te minder spray heb je nodig. Daarom adviseren we het zeer gedoseerd te gebruiken. Als je teveel gebruikt dan zal je badbruis gaan ‘rijzen’ als het in de mal zit zal het gaan opzetten. Gebruik je te weinig dan zal je badbruis barsten als je het uit de mal haalt. Het komt dus best nauw. Kwestie van zelf beetje uittesten.

Koffie-Badbruis-005

Als je badbruis goed is dan kun je het in de mal doen. Heel goed aandrukken!! En dan bedoel ik écht goed aandrukken!!

Koffie-Badbruis-006

Na een paar minuten (zeg een minuut of 5-10) zijn je ‘badbommetjes’ of in dit geval badsnorretjes, hard genoeg om uit de mal te halen. keer heel voorzichtig de mal om. Als de badbruis er niet vanzelf al uitglijdt dan tik je heel zachtjes met je vingers of met een lepel op de mal. Je zult zien dat je bommetjes er dan vanzelf prachtig uitvallen.

Koffie-Badbruis-007

Laat je badbruis even een paar uurtjes verder uitharden en verpak ze daarna in bijvoorbeeld zijvouwzakjes. Zorg in elk geval dat je ze verpakt zodat er geen vocht bij kan komen.

En dan…

..een heerlijke oppepper voor in bad!

..een heerlijke oppepper voor in bad!

Alle ingrediënten om deze badbruis te maken vind je natuurlijk in de winkel van YouWish zeep: www.youwish.nl

Volg:

1 Comment

  1. Eefje
    5 oktober 2016 / 22:10

    Ik zoek een recept voor een zeep topping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: