Warme Winter Badbruis

Warme Winter Badbruis

Winter-Badbruis-01

Ondanks dat de temperatuur nog niet eens zo heel laag is deze winter is het toch snijdend koud in de wind. Heb je een lange wandeling gemaakt en ben je toe aan een warm bad met een lekkere warme geur en wat extra verzorging? Dan is dit recept geknipt voor jou! Deze badbruis blokjes zijn gegeurd met Witte Gember & Amber geurolie en bevatten epsom zout en jojoba olie.

Wat heb je nodig?

Voor 4 wekpotjes met elk 4 badbruis blokjes:

Aan de slag!

Doe 200 gram natrium bicarbonaat, 100 gram citroenzuut en 50 gram epsom zout in een grote mengkom en mix dit goed door elkaar.

Winter-Badbruis-02

Voeg als alles goed door elkaar gemixt is 3 gram (ongeveer een eetlepel) jojobaolie toe en vermeng ook dit weer goed met elkaar totdat alle klontjes weg zijn.

Winter-Badbruis-03

Voeg nu 2 druppels Midnight Blue LaBomb kleurstof toe. Deze kleurstof is speciaal gemaakt voor badbruis en geeft niet af in je bad.

Winter-Badbruis-04

Vermeng ook dit weer heel goed totdat je een mooie egale lichtblauwe kleur hebt.

Winter-Badbruis-05

Voeg nu ca 5ml geurolie toe aan je mengsel en vermeng ook dit weer heel erg goed met elkaar.

Nu komt het wat lastigere gedeelte. Spuit terwijl je kneed wat toverhazelaar spray. Doe dit heel gedoseerd, 1 spray per keer en direct vermengen. Het beste is om met je handen te mengen. Zodra je het mengsel kunt samenknijpen en het aan elkaar blijft zitten is je badbruis in orde.

De toverhazelaarspray is geen hoeveelheid voor aan te geven, dit verschilt heel erg. Dit hangt namelijk nauw samen met de luchtvochtigheid. Dit gebruik je namelijk om je badbruis te ‘binden’. Hoe droger de lucht hoe meer spray je nodig zult hebben en hoe vochtiger de lucht des te minder spray heb je nodig. Daarom adviseren we het zeer gedoseerd te gebruiken. Als je teveel gebruikt dan zal je badbruis gaan ‘rijzen’ als het in de mal zit zal het gaan opzetten. Gebruik je te weinig dan zal je badbruis barsten als je het uit de mal haalt. Het komt dus best nauw. Kwestie van zelf beetje uittesten.

Winter-Badbruis-06

Nu kun je je badbruismengsel in de mal doen. Zorg ervoor dat je je mengsel HEEL goed aandrukt. Echt goed aandrukken met je duimen totdat je het niet meer verder kunt aandrukken.

Winter-Badbruis-07

Na 1 á 2 minuutjes keer je heel voorzichtig je mal om en geef je, als ze er niet al vanzelf uitkomen, een zacht tikje op de bovenkant van de mal. Met het mengsel dat je over hebt kun je de mal eventueel opnieuw vullen.

Herhaal al deze stappen nogmaals met het enige verschil dat je in plaats van 2 druppels Midnight Blue kleurstof er 6-8 druppels kleurstof indoet zodat je ene donkerdere badbruis krijgt.

Laat alle blokjes eventjes uitharden en doe ze daarna voorzichtig in het glazen wekpotje.

En dan….

Is het tijd om in bad te gaan en te genieten van deze heerlijke warme wintergeur!

Winter-Badbruis-08


Alles om deze lekkere badbruis te maken vind je natuurlijk in de winkel van YouWish Zeep: www.youwish.nl

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: