Weg met die beestjes!

Weg met die beestjes!

Je kent het vast wel. Je zit lekker in de tuin en elke keer zoemen die vervelende insecten om je glas, je bord en/of je hoofd. Zó vervelend! Met deze leuke, hippe, vrolijke citronellakaarsjes behoort dat tot de verleden tijd! En weet je wat zo leuk is? Je maakt ze helemaal zelf! Wij leggen je stap voor stap uit hoe. Veel plezier!

Wat heb je nodig?

Stap 1: Allereerst gaan we de lontjes vastzetten precies in het midden op de bodem van het waxinelicht glaasje. We plakken het lontje vast met 1 á 2 lontplakkertjes. Ik gebruik er altijd 2 omdat het dan wat beter op zijn plek blijft zitten.

Stap 2: Leg een lont centreer kruis op het glaasje en buig lontje iets zoals hieronder op de foto’s. Een lont centreer kruis zorgt ervoor dat je lontje mooi in het midden blijft en je kaarsje later beter opbrandt.

Stap 3: Doe 300 gram wax in de glazen magnetronveilige maatbeker en smelt dit in de magnetron.

Stap 4: Als de wax volledig gesmolten is doe je er 3 gram natuurlijke wax kleurstof geel bij. Roer dit net zo lang door totdat het helemaal opgelost is in de wax.

Stap 5: Voeg de geurolie toe en roer ook dit goed door de wax heen.

Stap 6: Giet de gekleurde en gegeurde wax nu in de drie glaasjes zoals hieronder

Stap 7: De lastigste stap van allemaal: wachten…. Laat de kaarsjes uitharden en afkoelen. Als de kaarsjes zijn uitgehard kun je het lont centreer kruis voorzichtig verwijderen. Knip vervolgens het lontje terug tot ongeveer 2 cm.

Als de kaarsjes klaar zijn kun je het beste even een paar dagen wachten eer je ze aansteekt. De kaars zal dan beter branden en beter ruiken dan als je dat meteen na het maken doet.

Bye Bye Beestjes!!
Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: