Zeep kleuren met Mica Pigment

Vandaag gaan we zeep kleuren met Mica Pigment. Daarnaast passen we ook een nieuwe techniek toe namelijk het mengen van witte en transparante zeep. Waarom dit is leggen we later uit.

Wat heb je nodig:

Aan de slag

Snijd 60 gram transparante glycerine gietzeep en 30 gram witte glycerine gietzeep in kleine stukjes en doe deze samen in een plastic maatbeker. Door het mengen van deze twee zeepsoorten kun je je kleuren donkerder of juist lichter maken. Hoe meer transparante zeep je toevoegd aan je witte zeep hoe donkerder de kleur wordt. Wij willen graag een mooi fleroze kleurtje bereiken en hebben daarom voor deze verhoudin gekozen. Wil je het iets minder fel dan doe je bijvoorbeeld 50 gram transparante zeep en 40 gram witte zeep enz.

Doe een stukje aluminium folie over je maatbeker zodat je geen velletje op je zeep krijgt tijdens het smelten. Zet dit vervolgens in een steelpannetje met kokend water. Zet het vuur zacht als het water gekookt heeft. Wanneer de zeep helemaal gesmolten is, zo ongeveer na 15 minuten dan roer je de zeep zachtjes door. (foto 1)

Foto 1

Neem vervolgens de maatbeker uit de pan en voeg er een theelepelpuntje (zie foto 2) aan toe en roer dit heel rustig met een garde door de zeep. Langzaam en rustig zodat zich geen klontjes kunnen vormen. Wanneer het is opgelost voeg dan een tweede theelepelpuntje toe en roer ook dit weer langzaam door de zeep heen totdat het helemaal is opgelost. (foto 3) Maak je geen zorgen over het sop dat ontstaat tijdens het roeren. Dit spuiten we na het gieten weg met alcohol.

Foto 2
Foto 3

Als het Mica Pigment helemaal door de zeep is geroerd dan voeg je je geurolie toe. Wij hebben gekozen voor Granaatappel bij Maanlicht, een heerlijke zoete geur die volgens ons uitstekend bij deze prachtige kleur past.

Wanneer je dit allemaal door elkaar geroerd hebt en alle ingrediënten goed opgenomen zijn door de zeep dan vul je je gietmal langzaam met de zeep (foto 4)

Foto 4

Spuit vervolgens met een beetje alcohol de belletjes/sop weg (foto 5)

Foto 5

Wanneer je dat hebt gedaan laat je de zeep ongeveer een uur á anderhalf uur uitharden. Zet het niet in de koelkast, dan loop je het risico dat de zeep gaat zweten door het snelle afkoelen en dat zou zonde zijn van al je werk, toch? (foto 6)

Foto 6

Als de zeep hard genoeg is dan haalt u deze voorzichtig uit de mal. Bij deze mal gaat dat heel eenvoudig omdat deze van zeer flexibel siliconen is gemaakt.(foto 7)

Foto 7

En: Klaar is je prachtige felroze parelmoer zeep! (foto 8 )

Foto 8

Tip: Doe de zeep in een organzazakje en/of rijg er een mooi lint doorheen zodat de ontvanger het hart kan ophangen.

Volg:

2 Comments

 1. 3 februari 2012 / 11:25

  hallo

  mag ik jou wat vragen, hoe kleur je nou een wit zeepjes met mica pigment

  ik wil niet het hele zeepje ,maar aaleen om een wit zeepje in te kleuren

  gr

  • 3 februari 2012 / 11:28

   Beste Nathalie,
   Ik begrijp je vraag eigenlijk niet helemaal…

   ~Esther~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: