Zeeplolly’s – Niet van echt te onderscheiden!

Zeeplolly’s – Niet van echt te onderscheiden!

Zeeplolly

Als je bovenstaande zeeplolly’s ziet geloof je bijna niet dat ze van zeep zijn gemaakt! En dan heb je ze nog niet eens geroken! Wij hebben de geur kauwgomballen gebruikt en dat zorgt voor een wel heel levensechte lollygeur! Leuk als kadootje voor Valentijnsdag of gewoon als kadootje voor een kind of als uitdeelidee.

Wat heb je nodig?

Voor 8 lolly’s

Aan de slag!

Zet allereerst de mal in elkaar zorg dat de nopjes goed in elkaar geklikt zijn. Kook vervolgens wat water en zet dat alvast klaar in een glas. In dit hete water kun je tussendoor je precisiespuitje stoppen zodat de zeep in het spuitje niet hard wordt tussen het spuiten door.

Zeeplolly-02

Smelt eerst de transparante zeepbasis zoals je dat altidj doet. Voeg vervolgens 1 á 2 druppels van de rode kleurstof toe en roer dit goed door.

Zeeplolly

Voeg vervolgens ca. 3ml geurolie toe aan de zeep. Voeg tevens 3ml vanille kleurstabilisator toe want de geurolie kauwgomballen zal de zeep anders verkleuren op den duur. Dit komt doordat er vanille in deze geurolie zit verwerkt. Roer de geurolie en de vanille kleurstabilisator goed door de zeep.

Knip nu het puntje van een precisiespuitje zoals hieronder zodat de spuitopening wat groter wordt en zuig de spuit vol met de rode zeep.

Zeeplolly-04

vervolgens ga je stuk voor stuk de malletjes voor de helft vol spuiten. Overigens kun je er ook voor kiezen een rode spuit leeg te spuiten en daarna een witte, of om en om, dat is helemaal je eigen keuze. Smelt de witte zeep net als de transparante en voeg dezelfde hoeveelheid geurolie en vanille kleurstbilisator toe.

Omdat de mallen rood zijn is het alleen lastig om te bepalen wanneer de mal vol is. Wij drukten zachtjes op de bovenste mal en wanneer je die nog makkelijk kunt indrukken is deze nog niet vol…

Zeeplolly-05

Als de mal helemaal vol is met zeep steek je de stokjes in de mal:

Zeeplolly-06

Nu wacht je een uurtje en dan kun je de zeeplolly’s uit de mal halen. Verwijder daarvoor eerst de onderkant van de mal dan haal je de lolly’s er heel eenvoudig uit.

De randjes om de zeeplolly’s haal je weg met het zeepschoonmaak hulpmiddel. Je kunt, vanwege het zweten, daarna de zeep het beste direct inpakken in bijvoorbeeld transparant folie met een leuke strik of sticker eromheen.

Eindresultaat!

Leuk zijn ze geworden he?!

Leuk zijn ze geworden he?!

 

Volg:

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: