Zelf zeep kleuren en geuren [deel 2]

Vandaag leggen we uit hoe je een prachtig transparant zeephart kunt maken. We gebruiken deze keer geen witte basiszeep maar de transparante variant.

Benodigdheden:

Aan de slag

Snijd de transparante basiszeep in kleine stukjes en doe deze in een maatbeker. (foto 1)

Foto 1

Doe vervolgens een stukje aluminium folie over de maatbeker zodat zich tijdens het smelten niet steeds een velletje vormt op de zeep. Zet vervolgens de maatbeker in een steelpannetje met kokend water. Zet het vuur na het koken laag. De zeep mag niet bij te hoge temperatuur gesmolten worden dan loopt u het risico dat de zeep later gaat zweten. (foto 2)

Foto 2

Wacht ongeveer een kwartiertje dan is de zeep als het goed is wel helemaal gesmolten. (foto 3)

Foto 3

Als de zeep helemaal gesmolten is gaan we de kleurstof toevoegen. Wij hebben gekozen voor kleurstof op waterbasis donker rood. Bij transparante zeep gebruiken we altijd kleurstof op waterbasis. Doe je dit niet dan zal de zeep niet transparant meer zijn. Voeg zoveel druppels al roerend toe totdat de voor u gewenste rode kleur is bereikt. (foto 4)

 

Foto 4

Roer daarna langzaam ongeveer 15 druppels geurolie Engelse Roos door de zeep. Wij hebben deze geur gekozen omdat het een heerlijke robuuste rozengeur is die goed past bij zo’n hart als deze.

Giet vervolgens de zeep met kleurstof én geurolie in de door u gekozen gietmal. Wij kozen voor de Kudos siliconen gietmal Ingekerft Hart. (foto 5)

Foto 5

De belletjes die wellicht door het schenken op uw zeep zijn gekomen spuit u eenvoudig weg met een beetje alcohol. (foto 6)

Foto 6

Laat de zeep minstens 1 á 2 uur staan om uit te harden. Zet de zeep niet in de koelkast dit verhoogd de kans op zweten aanzienlijk en dat zou zonde zijn van al uw werk, toch? (foto 7)

Foto 7

Als de zeep uitgehard is dan kunt u deze eenvoudig uit de mal verwijderen.

En klaar is uw prachtige transparante hart! (foto 8)

Foto 8

Leuk als huwelijkskado of voor Valentijn wellicht? U kunt door het hart nog een satijn- of organzalintje rijgen zodat de ontvanger het hart ergens kan ophangen. Succes verzekerd!! (foto 9)

 

Volg:

5 Reacties

 1. Chantal
  24 augustus 2011 / 07:01

  Hoi Esther,

  Erg leuk dat je dit allemaal laat zien. Ik heb gister mijn spullen gekregen en het werkt erg verslavend. Maar zoals ik al schreef vind ik je blog helemaal geweldig. Ik hoop dat het zo door gaat!
  Succes!
  Groetjes Chantal

  • 24 augustus 2011 / 09:16

   We gaan in elk geval ons best doen om regelmatig leuke blogjes te plaatsen! Inspiratie genoeg!

   Groetjes,
   Team YouWish
   Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: