Zelf zeep kleuren en geuren [deel 1]

Vandaag gaan we een mooi zeephart maken van roze zeep. Deze keer gebruiken we geen kant-en-klare zeep maar gaan we de zeep, in dit geval witte glycerine zeep, zelf kleuren en geuren.

Wat heb je nodig:

Aan de slag

Snijd de zeep in stukjes en doe die in een plastic maatbeker (foto 1)

Foto 1

Zet de maatbeker in een steelpannetje met gekookt water en doe een stukje aluminiumfolie over je maatbeker. Dit om te voorkomen dat zich tijdens het smelten een velletje vormt op je zeep.(foto 2)

Foto 2

Zet het vuur laag en laat de zeepblokjes rustig smelten. Dit duurt een paar minuutjes. Wanneer de zeep gesmolten is roer je het eerst zachtjes door.(foto 3)

Foto 3

Voeg vervolgens de kleurstof toe. Wij hebben ongeveer 8 druppeltjes kleurstof op waterbasis roze gebruikt. (foto 4)

Foto 4

Roer vervolgens, wederom zachtjes, de kleurstof door de zeep, net zolang tot u een egale kleur heeft (foto 5)

Foto 5

Dan gaan we de geurolie toevoegen. Wij hebben gekozen voor Baby Angels, een lekker frisse zomergeur. Gebruikt u zo rond de 10 á 15 druppels, afhankelijk van de geursterkte die u wilt bereiken. (foto 6)

Foto 6

Roer de geurolie langzaam door de zeep tot het volledig is opgenomen. Giet vervolgens de zeep rustig in de gietmal. Wij hebben gekozen voor de Kudos siliconen gietmal ‘Soulmates’ (foto 7)

Foto 7

Het beetje schuim dat op uw zeep ontstaat spuit u eenvoudig weg met alcohol (foto 8 )

Foto 8

Laat de zeep vervolgens ongeveer 1,5 á 2 uurtjes afkoelen en uitharden. Zet het niet in de koelkast want het risico op ‘zweten’ van de zeep is dan groot en dat is zo zonde van je werk. Wanneer de zeep hard is haal je het voorzichtig uit de gietmal. Omdat wij een siliconen gietmal hebben gebruikt gaat dat heel eenvoudig. (foto 9)

Foto 9

En klaar is je prachtige zeep! (foto 10)

Foto 10

Tip: Verpak de zeep in een wit organza zakje en/of rijg er een prachtig wit satijnlintje doorheen zodat de ontvanger de zeep kan ophangen in bijvoorbeeld slaapkamer of toilet.

 

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: