Zilvermetallic Franse Lelie Zeep

Zilvermetallic Franse Lelie Zeep

Vandaag een prachtige luxe ogende zeep met zilvermetallic effect. Deze zeep is gemaakt met een van onze nieuwste mallen. Wij gebruikten de zeepbasis met olijfolie om de zeep naast zijn luxe uitstraling ook nog een beetje extra verzorging mee te geven.

Wat heb je nodig?

Per zeep van ca. 105 gram

Aan de slag!

Smelt eerst een klein beetje basiszeep olijfolie zoals je dat gewend bent. Deze zeepbasis kan prima in de magnetron. Hanteer ongeveer het volgende voor 100gram zeep 1:00 minuut op 500 watt. Is de zeep nog niet helemaal gesmolten? Verhoog dan elke keer met ca 20 seconden. Zorg dat je de zeep niet te heet laat worden!

Wanneer de zeep gesmolten is voeg je een klein beetje zwarte micapoeder toe. Roer dit met de minigarde goed door. Als het goed is heb je nu een mooie zwarte kleur. Het eventuele sop kun je eraf spuiten met alcohol.

Zuig vervolgens met het precisiespuitje de zeep op en spuit dit in (alleen) de Lelie in het midden.

Smelt vervolgens nogmaals een beetje zeepbasis en kleur dit eerst met wat vloeibare kleurstof wit. Voeg dan een heel klein beetje zwarte mica poeder toe zodat je een mooi egaal grijs krijgt. Zuig ook dit weer op met je spuitje en vul hiermee de krullen aan de randen. Spuit vervolgens met ene beetje alcohol. [foto 1]

Foto 1

Smelt vervolgens rond de 100 gram zeepbasis olijfolie. Wanneer dit gesmolten is kleur je het met de super witte parelmoer mica pigment. Geur de zeepbasis vervolgens met Green Garden geurolie, of een andere geur die je zelf lekker vindt. Laat vervolgens de zeep afkoelen tot rond de 48 graden Celsius. Dit is héél belangrijk. Doe je dit niet en ga je te vroeg gieten dan smelt je eerdere laag. Zo zonde!

Spray vlak voor je de witte zeep gaat gieten eerst nog een beetje alcohol op je eerdere laagjes dit om de hechting te bevorderen.

Giet vervolgens je mal helemaal vol.

Na ongeveer 3 uur haal je de zeep uit de mal. Breng vervolgens met een kwastje wat zilver mica pigmentpoeder aan op de randen en de Lelie. [Foto 2]

Foto 2

Het lijkt wel toveren wat je met dat kwastje doet! Er ontstaat een schitterend metallic effect op je zeep.

Om het helemaal af te maken veegde wij heel zachtjes met een keukenrolpapiertje over de zeep heen. [foto 3]

Foto 3

Op onderstaande foto zie je heel goed het verschil tussen de zeep mét de zilver mica en zonder…

Volg:

1 Reactie

  1. 12 februari 2012 / 12:44

    Wauw dat ziet er echt geweldig uit….ge meteen rondneuzen in jullie shop!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: