Zomerse Zeep

Zomerse Zeep

Van deze zomerse zeep word je toch meteen vrolijk? Leuke fel gekleurde bloemetjes en een heerlijke Passie & Rozen geur. De perfecte combinatie voor een echt lekkere zomerzeep!

Hoe je deze leuke zeep maakt leggen we je stap voor stap uit in deze blog.

Wat heb je nodig?

Voor 4 zepen

Aan de slag!

We beginnen met het maken van de bloemetjes. Smelt hiervoor een klein beetje transparante zeep voor de roze bloemetjes.

Spuit ondertussen de mal even goed in met een beetje alcohol. Dit zorgt ervoor dat de details mooier worden.

Als de zeep helemaal gesmolten is voegen we 1 doseerlepeltje zijden roze mica poeder toe en met een minigarde ‘kloppen’ we dit goed door de zeep heen.

De bloemetjes krijgen geen geur dus de zeep is klaar. Zuig nu met het precisiespuitje de roze zeep op.

Spuit nu voorzichtig de grote bloemen vol met de roze zeep zoals hieronder. Spuit de bloemen na met een beetje alcohol.

Herhaal deze stap met de boterbloem gele en de pistache mica. Voor de pistache mica en de boterbloem gele mica gebruik je 1 doseerlepeltje mica poeder.

Doe nu 420 gram cacaoboter gietzeep in een maatbeker en smelt dit in de magnetron zoals je gewend bent. Gebruik een niet te hoog wattage zodat de zeep niet te heet wordt.

Als de zeep helemaal gesmolten is voeg je 3 doseerlepeltjes sneeuw wit mica poeder toe en klopt dit weer met een garde goed door de zeep tot het helemaal is opgelost en je ene mooi egaal witte kleur hebt zonder klontjes.

Voeg nu de geurolie toe en roer dit eveneens goed door de zeep heen.

Laat nu de zeep afkoelen tot onder de 50°C. Dit is nodig omdat als je nu de zeep op je bloemetjes zou gieten je bloemetjes wegsmelten en dat is zonde van al je werk.

Als de zeep is afgekoeld spuit je je bloemetjes nogmaals in met alcohol. Dit is voor een betere hechting. Vul nu elke vorm tot ongeveer een halve centimeter onder de rand met de witte zeep zoals hieronder op de foto. Spuit de zeep weer af met alcohol zodat alle belletjes weg zijn.

Laat de witte zeep nu helemaal uitharden.

Wanneer de witte zeep uitgehard is doe je de rest van de cacaoboter gietzeep in een maatbeker en smelt ook dit weer op een wat lager wattage (zodat het sneller is afgekoeld).

Wanneer de zeep volledig is gesmolten voeg je 1 doseerlepeltje pistache mica poeder toe en klopt dit weer goed door de zeep heen. Deze laag geven we geen geur.

Wacht tot de groene zeep is afgekoeld tot onder de 50°C.

Als de zeep afgekoeld is spuit je eerst je witte laag zeep nog een keer in met alcohol. Als je dat gedaan hebt dan vul je je vormpje tot de rand met de groenkleurige zeep. En spuit wederom een beetje alcohol op de top om belletjes te voorkomen.

Laat de zeep nu volledig uitharden en afkoelen.

Is je zeep hard en afgekoeld dan gaan we de zeep heel voorzichtig uit de mal halen. Bij kunststof mallen gaat dat vaak net iets lastiger dan bij siliconen mallen maar met een beetje geduld lukt het vast wel. Zorg ervoor dat er langzaam lucht onder de zeep komt en druk dan voorzichtig de zeep eruit.

En dan…. is je prachtige zomerzeep klaar!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: